KB » Stories for foreigners who want to learn Dutch » Winning a prize
    Tweet

Winning a prize

Een schrijfster van reisboeken had een nieuw boek geschreven. Ter ere van de publicatie van het boek werd in een reisboekenwinkel in Groningen een feestje gehouden. De winkel loofde op Facebook 2 gesigneerde exemplaren van het boek uit , voor diegenen die het leukste reisverhaal zouden schrijven.

1 week voordat de inzendingstermijn was afgelopen, hadden nog maar ca. 5 mensen een verhaaltje geplaatst. Ik besloot ook maar mee te gaan doen. Hoewel ik de laatste 12 jaar niet meer had gereisd, heb ik nog genoeg te vertellen over de reizen die ik daarvoor heb meegemaakt.

Ik twijfelde tussen een spannend en een humoristisch verhaal, maar ik koos voor het laatste: Ik liep met mijn tent en rugzak een stuk van 1 van de GR-routes in Frankrijk. Die avond had ik vanwege de regen echter geen zin om mijn tent op te zetten , en vroeg ik in een klein plaatsje of ze me de weg naar het hotel konden wijzen. Men was zeer behulpzaam, en ik arriveerde er al spoedig. De mensen in het hotel keken echter nogal vreemd op van mijn verzoek om een kamer voor de nacht. Hotel de ville (daar had ik ook naar gevraagd) is Frans voor gemeentehuis, en daar waren ze niet echt berekend op slapers . Uiteindelijk belandde ik in een hooiberg bij een boerderij.

De medewerkers van de winkel kozen mijn verhaal als 1 van de 2 leukste uit, dus ik kreeg een gratis boek met een berichtje van de auteur!


    Tweet
© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 30-5-2012 10:57:06