KB » Stories for foreigners who want to learn Dutch » Ventilation system
    Tweet

Ventilation system

Ik heb nummerherkenning op mijn telefoon. Veel bedrijven en vooral instellingen op het gebied van de gezondheidszorg hebben echter hun nummer afgeschermd.

T/m november 2011, toen 2 maanden na mijn moeder ook mijn vader overleed, moest ik de telefoon wel opnemen. Iedere keer als de telefoon ging, en er geen nummer zichtbaar was, kon het het verzorgingshuis van mijn ouders zijn. En het gebeurde nogal eens dat bv. mijn moeder gevallen was, en ik haar naar het ziekenhuis moest begeleiden.

2 ventilation openings in the kitchen,
1 in the ceiling and 1 in the wall

Ventilation system

Tegenwoordig neem ik de telefoon meestal niet op als ik niet kan zien wie het is. Het zijn dan toch bijna altijd personen of instanties die je niet wilt spreken. Alleen als ik een telefoontje van bv. een arts verwacht doe ik dat nog wel.

Maar kort geleden maakte ik toch een keer een uitzondering op de regel . Het was een man van de Energiewacht. In opdracht van de woningbouwvereniging moesten ze de mechanische ventilatie schoonmaken en bepaalde onderdelen vervangen. Hij wilde daar graag een afspraak voor maken, en vond het raar dat ik geen brief van de woningbouwvereniging had ontvangen.

Ik zei dat ik die brief wel degelijk heb ontvangen (al maaaaanden geleden), maar dat ik expres niet had gereageerd. In 2011 is er zo'n 5 keer iemand langs geweest vanwege problemen met mijn CV. En omdat mijn huis heel vol en chaotisch is, moet ik iedere keer weer een pad vrij maken tussen alle troep. Dus ik heb hem gewaarschuwd dat ik heel lang van tevoren een aankondiging wil hebben, en dan moet ik dit "leuke" evenement toch maar laten gebeuren.


    Tweet
© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 14-7-2012 13:20:57