KB » Stories for foreigners who want to learn Dutch » Oil radiator
    Tweet

Oil radiator

Ik heb het vaak koud in het gebouw waar ik werk. Vooral in de zomer heb ik daar last van. Ze zetten dan de verwarming in het hele gebouw uit. Maar als het buiten maar 14 graden is en er geen zon schijnt, heb ik ijskoude handen en voeten. Ik kan me dan niet meer concentreren op mijn werk.

Vrijdag 24 juni had ik het zeer koud. Ik ben naar de portier gelopen om te vragen of ze de verwarming aan konden zetten. De portier zei dat het bedrijf Sodexo de verwarming in ons gebouw regelt. Hij gaf me het mail-adres van een medewerker van Sodexo (Jan).

Ik heb onmiddellijk een mailtje gestuurd naar Jan, met copieen aan mijn teamleider en de baas daarboven. In het mailtje stond dat ik onder deze condities niet kan werken. Ik heb Jan vriendelijk verzocht er iets aan te doen.

De week erna had ik niet veel last van de kou. Geen van de 3 personen reageerde op het mailtje, Jan niet, en mijn beide bazen ook niet. Maandag 4 juli had ik het wel weer heel koud, en toen was ik het zat . Ik stuurde opnieuw een mailtje, deze keer aan mijn teamleider, zijn baas, en nog een baas hoger, met een copie aan Jan van Sodexo.

In het mailtje heb ik eerst gezegd dat het bedrijf Sodexo blijkbaar niet geinteresseerd is in zijn klanten. Na anderhalve week had Jan tenslotte nog niet gereageerd.

Oil radiator

Radiator

Verder heb ik mijn bedrijf voor de keuze gesteld: of iemand doet iets aan de verwarming, of ik kan mijn werk niet goed doen. Dat betekent dat ik mijn doelstellingen niet kan halen, incidenten en problemen niet op tijd kan oplossen, enz. Ze kunnen me dan later geen verwijten maken.

's Avonds dacht ik thuis nog eens over het mailtje na, en raakte ik toch een beetje gestressed. Maar dat bleek niet nodig te zijn. De volgende dag kwam ik bij binnenkomst in de hal van mijn gebouw de huismeester tegen. Hij zei me dat hij een radiatorkacheltje op mijn kamer had geplaatst.

Ik ontdekte dat ik ook een mailtje van Jan had gekregen . Hij was nogal verontwaardigd omdat ik zulke negatieve dingen over zijn bedrijf had gezegd. Hij was al de maandag na mijn mailtje met het probleem aan de slag gegaan. Hij wilde graag dat ik dat ook aan mijn managers zou melden.

Ik heb Jan een mailtje teruggestuurd, met opnieuw copieen aan mijn managers. Ik heb hem excuses aangeboden voor het feit dat ik misschien iets te ongeduldig was geweest. Maar ik heb hem wel gezegd dat het in het vervolg misschien handiger zou zijn om iemand even te laten weten dat je voor hem aan het werk bent. Een beetje feedback geven doet wonderen in dit soort gevallen, en dan had ik best een week of 3 geduld willen hebben.


    Tweet
© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 26-4-2013 22:47:51