KB » Stories for foreigners who want to learn Dutch » Jurassic Park
    Tweet

Jurassic Park

Corridor left, open door team leader right

Jurassic Park

In het gebouw waar ik werk, zit mijn afdeling in een doodlopend stukje gang. De kamer van mijn teamleider zit net op de splitsing van de gang. Als je linksaf gaat kom je in een ander deel van het gebouw, als je rechtdoor gaat kom je eerst langs de kamer van mijn 2 collega's Coen en John, dan langs mijn kamer, en tenslotte in een grote kamer waar 7 personen zitten. Ik heb dus een kamer voor mij alleen, wat ik zeer plezierig vind.

De meeste van mijn collega's zijn al rond de 50 of zelfs ruim erboven, en we werken bijna allemaal al meer dan 25 jaar voor het bedrijf. Nou ken je misschien de film Jurassic Park? Die gaat over een aantal wetenschappers die een aantal dinosauriers weer tot leven wekken, en ze in een soort pretpark zetten. Het is een film van Steven Spielberg. Gezien onze ouderdom worden wij blijkbaar ook gezien als dinosauriers, want het schijnt dat mijn afdeling door sommige mensen in ons bedrijf Jurassic Park genoemd wordt :-).

Toen mijn collega's dat hoorden, hebben ze een leuke grap bedacht. Ze hebben aan het begin van het stukje doodlopende gang een aantal vellen papier aan het plafond gehangen, met daarop de letters Jurassic Park. De letters zijn zo groot dat je ze al van ver kunt zien. Ze hangen precies zo dat ze goed worden verlicht.

Jurassic Park office entrance

Bench

Waldorf and Statler, from the Muppets Show

Waldorf and Statler

Verder hebben ze naast de kamer van Coen en John een papier gehangen met daarop de tekst "Jurassic Park Office, ask for Waldorf or Statler". Misschien ben je iets te jong om te weten wie dat zijn?! Het zijn 2 oude, knorrige mannen uit de The Muppet Show, die altijd sarcastisch commentaar hadden op de optredens.

Tenslotte hebben ze nog iets leuks gedaan met het kaartje naast de deur van de teamleider waarop de afdeling staat, hoewel dat los staat van het Jurassic Park verhaal. Omdat ons bedrijf druk bezig is werk te offshoren naar o.a. India, en wij dat niet leuk vinden, hebben ze aan de afdelingsnaam toegevoegd "Non-offshorable deliveries".


    Tweet
© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 15-4-2013 23:08:45