KB » Stories for foreigners who want to learn Dutch » Eating habits
    Tweet

Eating habits

Mijn eetgewoonten zijn nogal ongewoon. Laten we maar eens beginnen met de materialen die ik gebruik om van en mee te eten. Omdat ik altijd tijd tekort heb voor mijn hobby's, wil ik zo weinig mogelijk tijd verkwisten aan andere dingen. Door vrijwel alleen van plastic bestek (borden, messen , lepels en vorken) gebruik te maken hoef ik vrijwel niet af te wassen. Ook drink ik uit plastic bekertjes. Ik geef toe dat het niet erg milieuvriendelijk is.

Ten tweede eet ik bijna alleen maar kant-en-klaar maaltijden . Ik hoef ze alleen maar in de magnetron te zetten, en 5 a 10 minuten later kan ik eten. En opnieuw scheelt het een hoop afwas, pannen e.d.

Fruit koop ik grotendeels voorgesneden, in bakjes, zoals meloen en mango. Of ik eet "makkelijk" fruit, zoals bananen.

Plastic container with pomegranate seeds

Granaatappelpitjes

Ten vierde eet ik elke dag op andere tijden. Ik eet nl. wanneer ik honger heb, en dat is elke dag anders. Het enige dat constant is, is dat ik op werkdagen altijd rond 1 uur een warme maaltijd eet. Ik werk van 2 tot 7, en wil in die periode geen honger krijgen.

Tenslotte is de samenstelling van mijn maaltijden soms nogal vreemd. Vandaag at ik bv. 's middags een boterham met pindakaas, daarna een half bakje frambozen, vervolgens als lekkernij (maar een beetje ongezond) een plastic bordje vol chips, en als vierde een half bakje granaatappelpitjes.


    Tweet
© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 5-8-2012 23:50:33