KB » Computer » Tekstverwerking, van eenvoudige editors tot Microsoft Word

Tekstverwerking, van eenvoudige editors tot Microsoft Word

    Tweeten

Introductie

Ik maak zelf maar in zeer beperkte mate gebruik van Microsoft Word (werk) en OpenOffice Writer (thuis), dus verwacht op deze pagina geen diepgravende informatie over deze programma's.

Deze hele site is vooral gericht op troubleshooten, en het zal dus ook meer gaan over hoe ik een probleem heb opgelost waar ik tegenaan ben gelopen in bv. Word.


Wordpad

Extra tussenregels in Windows 7

Onder Windows XP moest ik gewoon 2 x op Enter drukken om een nieuwe paragraaf te beginnen (d.w.z. als ik ook een lege regel tussen de paragrafen wilde).

In Windows 7 krijg ik standaard een extra lege regel als ik op Enter druk, ook al ben ik bezig met bv. een bestand met allemaal op zichzelf staande regels.

Het blijkt dat de standaardinstellingen in Windows 7 veranderd zijn.

Oplossing

Ik heb nog niet kunnen vinden hoe ik dit met toetsen kan regelen, dus het moet maar met klikken op een icoontje. En het gaat om het icoontje dat ongeveer middenboven staat, net links van (Picture)

Als je erover heen beweegt zonder te klikken zie je de tekst (Line spacing)

Na klikken zie je 5 regels, en het vinkje voor de onderste ( (Add 10pt space after paragraphs)) is verantwoordelijk voor de extra lege regels.

Maar standaard staat er ook een vinkje voor 1.15, wat betekent dat elke regel 1.15 regel in beslag neemt. Ook dat vind ik niet mooi, dus ik kies voor de bovenste optie, 1.0

Er blijft echter nog een probleem: deze instelling geldt alleen voor de huidige WordPad-sessie, en blijft niet bewaard. Ik moet nog uitzoeken hoe ik dat voor elkaar kan krijgen.    Tweeten

© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 16-02-23 15:14:59